Close
Hírlevél
Email:

Kép Bodrog Miklós: Álmaink barlangvilága

Bodrog Miklós: Álmaink barlangvilága

Alcím: C. G. Jung nyomán
Borító: papírkötés
Oldalszám: 196 p.
ISBN: 978-963-940-622-8
Kiadás éve: 1995
Régi ár: 1900 Ft
Ár: 1520 Ft
:

Lélekmegvető korunk embere megszállottan kívül próbálná pótolni mindazt, ami belül hiányzik. Szembenézés helyett menekül félelmei elől, árkon-bokron át rohan vágyai után, melyek esetleges elérése újabb vágyakat fiadzik, kollektíve is könnyen lesz indulatainak megszállottja. Érzelmeinek kertjét benőtte a bozót, okosan kisüti, hogyan juthat el céljához, de bölcsesség híján nem tudja, hogy milyen célokat érdemes egyáltalán kitűzni, s mi közöttük a legfontosabb.
Shakespeare szerint az álom „második fogásunk, fő táplálónk az élet asztalán”. Az utóbbi évtizedek kutatásai, kísérletei bebizonyították, hogy kivétel nélkül mindenki álmodik, nem is keveset, és ha nem hagyják álmodni, csak aludni, hamarabb fenyegeti összeroppanás, mint ha enni nem kapna.
Az álom értelmének a kutatásában eddig alighanem az a C. G. Jung jutott a legmesszebbre, aki nem sejtett mélységekig hatolt tudományosan a psziché mélyrétegeinek titkaiba, egyben gyógyszert is kínálva „pszichasztrófiás” korunk meggyötört emberének. Érdemes a zürichi intuitív zsenit választanunk kalauzul az eltűnt lélek nyomában, hogy segítségével élményszerűen jobb önismeretre jussunk.