Close
Hírlevél
Email:

Kép Kahler Frigyes: A vörös ingovány foglyai

Kahler Frigyes: A vörös ingovány foglyai

Borítóterv: Őri Kiss István
Borító: papírkötés
Oldalszám: 170 p.
ISBN: 978 963 662 691 4
Kiadás éve: 2014
Régi ár: 2600 Ft
Ár: 2080 Ft
:

Kahler Frigyes

- EGY VÉRTANÚ - SÁNDOR ISTVÁN - TÖRTÉNETÉHEZ  - ÍTÉLETEK BÍRÁK ELLEN - ÍTÉLETNEK ÁLCÁZOTT GYILKOSSÁGOK, ELMARADT IGAZSÁGTÉTEL

A szerző ebben a kötetében sem tesz mást, mint minden elfogultságtól mentesen igyekszik feltárni a kommunista diktatúra működési mechanizmusait.
A hétköznapi, konkrét esetek leírása, a tények objektív rögzítése a legkeményebb vádiratnál is hatásosabb, mert műve nem fikció vagy vélemény: magát a valóságot tárja az olvasók elé. 
A jogfilozófus és bíró Kahler számára különösen érdekes a kommunista diktatúra és a bírói függetlenség látványos összeütközése. Konkrét események, a Krayzell- és a Rákossy-ügy, valamint a Sándor István ellen folytatott koncepciós büntető eljárás részletes elemzése kapcsán mutatja be, hogyan válik mindenek felettivé a nép egészséges jogérzéke vagy a népbíróság szelleme.
Súlyos erkölcsi ítélet alá esik, hogy e véres folyamatban jól képzett jogászok játszották a hóhér szerepét, akik hajlandóak voltak elárulni hazájukat, hivatásukat, sőt az emberiesség minimumát is.

„A vörös ingovány foglyai” című ezen kiadványt a mértékadó és mértéktartó jogász és történész ezen újabb kötetét (2014) megismerni akaró olvasóinknak ajánljuk, amelyben Kahler Frigyes minden elfogultságtól és szubjektív indítékoktól mentesen igyekszik feltárni a kommunista diktatúra működési mechanizmusait.