Close
Hírlevél
Email:

Lovas István - Unortodox különcök

Szerző: Lovas István
Borító: keménytáblás
Oldalszám: 267 p.
ISBN: 978-963-662-744- 7
Kiadás éve: 2015
Régi ár: 3000 Ft
Ár: 2400 Ft
:

A szerzőt elsősorban újságíróként ismerjük markáns véleményeiről, éles megfogalmazásairól. Ezúttal egy másik arcával találkozunk: a témájában mélyre merülő politológussal, aki diplomáit e területen a montreáli McGill, a Los Angeles-i UCLA és a párizsi Institut d'Études Politiques („Sciences Po”) egyetemen szerezte. Három országot – Malajziát, Izlandot és Magyarországot – választott ki arra, hogy sikeres válságkezelésükön keresztül bemutassa, az unortodox út igenis járható, sőt adott esetben a kudarc elkerülésének szinte egyetlen záloga.

Lovas István kötete a rendkívül gazdag tényanyag felvonultatása ellenére sem száraz közgazdasági elemzés. Azért, mert mélyen érdeklik azok a motívumok, amelyek a gazdasági folyamatok mellett, sőt, azok fölött érvényesülnek. Ilyen a politikai bátorság, a szívós akarat a nemzeti érdekek védelmére és az erős, konfrontálódásra kész vezetés, akár a legerősebb árral is szemben úszva.

Ahogy a könyvben olvashatjuk: „A bátorság jól választott politika esetén nem bukással, hanem győzelemmel jár. Még akkor is, ha az erőviszonyokat tekintve a csata kezdetén az »unortodox« utat választó esélye nagyjából a nullával egyenlő.

Ez történt az 1997-es délkelet-ázsiai válság után Malajziával, a 2008-as világválság után Izlanddal és a 2010 tavaszi választások után a reménytelen helyzetbe jutott Magyarországgal.

Malajziának csaknem 30 millió, Izlandnak 320 000, Magyarországnak alig 10 milliós a lélekszáma.

És mindhárom ország győzött.”

Ajánljuk a könyvet mindenekelőtt a szélesebb olvasóközönségnek, főleg azoknak, akik különösebb közgazdasági felkészültség nélkül, de igénylik, hogy jobban eligazodjanak a világ gazdasági folyamataiban, országok sikereinek és kudarcainak megértésében.