Close
Hírlevél
Email:

Kép Green: Ferenc testvér

Green: Ferenc testvér

Fordító: Balla Katalin
Borítóterv: Őri Kiss István
Borító: keménykötés
Oldalszám: 512 p.
ISBN: 978 963 662 809 3
Kiadás éve: 2015

Az Apály utcai könyvesboltunkban személyesen megvásárolható a könyv kedvezménnyel, internetes rendelés nélkül.
Régi ár: 3800 Ft
Ár: 3040 Ft
:

Julien Green

Fordító: Balla Katalin

A XIII. század világa a kitáguló Európa forgatagában. Egymást váltják a pápák és uralkodók. A Kelet megcsillantja délibábját, és a keresztes hadjáratok „Krisztusért!” csatakiáltással indulnak útnak, ám vérben úszva, Konstantinápoly kincseivel megrakodva térnek vissza.

Itáliában, ahol a városok vérre menő csatákat vívnak egymással, egy harcos kis középkori város: erődje, mint a bástya a sakktáblán, s díszletei között a kapzsiság és a gőg küzd az első helyért: Assisi.

Ebben a városban, mint mindenhol, a fiatalok zajosak, mozgékonyak, és a „királyuk”, a legkedvesebb, a legvidámabb, és a leggazdagabb is, aki semmit sem sajnál a szórakozás érdekében: Francesco. Az élet labirintusában útnak indul a nagyravágyó fiatalember; a legjobb ló, a leggazdagabb páncélzat, a legszebb ruhák, a lovagság, a rang, a hercegség – mindent akar. Valaki azonban ott rejtőzik, és várakozik – fegyverek, címek, gőg nélkül: Isten.

Kezdetét veszi a spirituális hajsza. Amit az egyik keres, a másik megadja, csak kérni kell. Francesco az aranykort akarja, a földi Paradicsomot. Miért csak a földit?– kérdezi Isten… 1982-ben Bázelban a következő fekete felirat állt egy falon: Éljen Assisi Ferenc, az anarchisták patrónusa… hiszen Isten a mi világunk ellentéte, a világ, melyben az emberiség kalandja a szeretet történetévé alakul.