Close
Hírlevél
Email:

Kép Balassi kardtársai

Balassi kardtársai

Balassi Bálint-emlékkardos költők antológiája
Szerkesztő: Molnár Pál
Borítóterv: Őri Kiss István ifj.Fazekas József fotójának felhasználásával
Borító: keménykötés
Oldalszám: 142 p.
ISBN: 978 963 662 848 2
Kiadás éve: 2016
Régi ár: 2800 Ft
Ár: 2240 Ft
:

Szerkesztő: Molnár Pál 

Az első Kardtársak című antológiában – Molnár Pál díjalapító, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke szerkesztésében – Balassitól Utassyig az öt első Balassi-kardos poéta sorakoztatta verseit.

Most külföldi műfordítók is bemutathatják alkotásaikat e soknyelvű könyvben, jelezve, hogy a XVI. századi magyar poéta európai nagyság és globális érték.
E költők és műfordítók együttese a szerkesztőben azt az érzést keltette: csapatot alkotnak. Ezért is nem külön fejezetben, hanem egymás mellett helyezte el a magyar és az idegen nyelvű alkotásokat. Mert Balassi költészete több mint négy évszázaddal azután, hogy a poéta – miként Nagy Gáspár az Esztergomi apokrifban megfogalmazta – angyalok kürtszaván az Úr táborába megtért, ma is képes nemzetközi csapatot toborozni költészetével.
Maga a díj különlegesség: XVI. századi végvári szablya, melyet a Balassa Menyhárt sírjában talált kardmaradvány alapján Fazekas József bonyhádi mester kovácsol. E szablyát az utóbbi években Kiss-Rigó László püspök szenteli meg az évről évre más-más templomba zarándokló Balassi-misén.