Close
Hírlevél
Email:

Kép Orczy Emma - Revans Párizsban

Orczy Emma - Revans Párizsban

Méret: A/5
Oldalszám: 276
Borító: kartonált
ISBN: 978-963-662-882-6
Kiadás éve: 2017
Régi ár: 3100 Ft
Ár: 2480 Ft
:

Orczy Emma Orczy Félix báró, az ismert ze ne szer ző, karmester és Wass Emma grófnő egyetlen leánya volt. 15 éves korában szüleivel Buda pest ről Brüsszelbe, majd Londonba költözött, ahol megtanult angolul.
Tanulmányait Brüsszelben és Párizsban végezte, majd Londonban festeni tanult, képeiből a Royal Academy is kiállított.
1894-ben férjhez ment Montague Barstow-hoz, akivel együtt kezdtek könyveket írni és magazinokat illusztrálni, valamint magyar népmeséket fordítani és kiadni. A „The Old Man in the Corner” (1900) című detektív történet -gyűjtemény volt az első népszerű munkája. 1905-ben A Vörös Pimpernel című regényével szerezte meg hírnevét, amelyet 14 nyelvre fordítottak le, és amelyet férjével a színpad számára is átírt. Tárgyát a francia forradalomból vette, mind a regény, mind a színmű ma is nagy népszerűségnek örvend.

„A mindenható Isten arca előtt, aki lát és hall engem, esküszöm, hogy felkutatom Paul Déroulède-et, és bármely módon, amelyet
Isten diktál nekem, elérem a halálát, a tönkretételét, becsületének elvesztését, így állok bosszút bátyám haláláért!” Ezekkel a szavakkal tesz fogadalmat az elbűvölő szinte még gyereklány azon a végzetes estén, amikor hazahozzák az ifjú vikomt De Marnynak, a Marny hercegi cím és hatalmas birtok örökösének holttestét. És ettől kezdve Juliette életének egyetlen célja a revans:
a gyilkosnak pusztulnia kell!Ám hogyan férkőzhet a párizsi forradalom ünnepelt hősének közelébe? Ármány, cselszövés, árulás, féltékenység kíséri útját, amelyet a történelem rettenetes, véres eseményei közt kell bejárnia – hogy végül a guillotine-tól a mindent elsöprő szerelem és a híres angol lord, a kém-kalandor Vörös Pimpernel mentse meg az üldözőt és az üldözöttet.
A Revans Párizsban a magyar származású Orczy Emma bárónő nagysikerű regényének újrafordítása. A könyv először 1906-ban
jelent meg magyarul Megfizetek! címmel.