Close
Hírlevél
Email:

Kép Az Igazság szolgálatában

Az Igazság szolgálatában

Alcím:In Memoriam Szigeti József OP
Szerkesztő: Kudari Enikő
Borítóterv: Őri Kiss István
Oldalszám: 180 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978 963 662 891 8
Kiadás éve: 2017

Az Apály utcai könyvesboltunkban személyesen megvásárolható a könyv kedvezménnyel, internetes rendelés nélkül.
Régi ár: 2800 Ft
Ár: 2240 Ft
:

Szerkesztő: Kudari Enikő

Az Igazság szolgálatában címmel 2016. május 28-án konferenciát tartottunk Szigeti József (1907–2001) domonkos rendi szerzetes és kiváló tomista gondolkodó emlékének szentelve.

A megemlékezés különleges aktualitását adta, hogy a domonkos rend 2016-ban ünnepelte alapításának 800. évfordulóját. Ehhez a jeles alkalomhoz kapcsolódóan, a rend iránti tiszteletünket is kifejezve, örömmel elevenítettük fel Szigeti József atya életét, és főképpen azt a szellemi-lelki világot, amely meghatározta gondolkodását és lelkületét.

Jelen kötet első része az emlékkonferencián elhangzott előadások anyagát tartalmazza, élén Szigeti József életének, tevékenységének bemutatásával, és rendtársának, Leszkovszky Pál atyának személyes emlékeit felidéző soraival. Ezek után a konferencia felkért előadóinak, Kuminetz Gézának és Turgonyi Zoltánnak a tanulmányai következnek. Deák Viktória Hedvig domonkos nővér Szent Tamás, tamási teológia és tomizmus ma címmel tartott előadást.

Nagy örömmel adjuk közre kiadványunk második részében Szigeti atya két előadását, melyek eredetileg az Aquinói Szent Tamás Társaság egy-egy kötetében jelentek meg (1938, 1939). Ezek tükrözik azt a filozófiai-teológiai szellemiséget, melyben a domonkos Szigeti atya élt, és amelyet maga is képviselt és tanított.