Close
Hírlevél
Email:

Kép Botos Katalin: Csongrád

Botos Katalin: Csongrád

A Körös-torok ősi városa
Sorozatszerkesztők: Domonkos László
Mezei Károly és Szalai Attila
Oldalszám: 132 p.
Borító: papírkötés
Kötetterv: Gregor László
Borítóterv: Őri Kiss István
ISBN: 978-963-662-921-2
Kiadás éve: 2018.
Sorozat: Féltett kishazák 6. kötet
Régi ár: 1500 Ft
Ár: 1200 Ft
:

Csongrád története összefonódott az életünkkel.

A Pestre elkerült Botos József megtalálta ott a párját. Nagyon szerényen éltünk, nem viharok nélkül, de nagy világnézeti harmóniában. Koncz Veronika - Nagya- nyó - haláláig, 86 éves koráig velünk élt. Amikor gyere­keink megszülettek, mindegyiket megáldotta.

Botos Jóskából kiváló közgazdász lett. Amikor jött a rend­szerváltozás, a társadalombiztosítás területén találta. Ő lett a rendszerváltozás utáni első főigazgató, ezer milliárd forint felelős gazdája. Jóma­gam pénzügyi államtitkár, majd miniszter lettem, később a Bankfelügyelet elnöke. A politikai változások hatására végül mind­ketten az egyetemi oktatásban találtuk meg a helyünket, onnét mentünk nyugdíjba.

De sose szakadtunk el a földtől. Minden nyarunkat Csongrádon töltöttük. Meg­őriztük Nagyanyó örökségét, sőt gyarapítottuk is. Szeré­nyen éltünk és élünk. Most már életvitelszerűen itt tartózkodunk a tanyán.

Unokáink közül -13-an vannak - sokan és sokszor jön­nek le. Kicsit segítenek, nagyon itthon érzik magukat. Hogy lesz-e közülük, aki tovább viszi a családi örökséget, még nem körvonalazódott.

Termék címkék