Close
Hírlevél
Email:

Kép Oláh János: Klímagazdálkodás Enciklopédia

Oláh János: Klímagazdálkodás Enciklopédia

Konzervatív környezetgazdálkodás; Takarékos anyaggazdálkodás; Helyi gazdálkodás; Közösségintegrálás; Bölcs fogyasztás
Borítóterv: Őri Kiss István
Borító: keménytábla
Oldalszám: 1104 p.
ISBN: 978 963 514 044 2
Kiadás éve: 2020

A kötet az Apály utcai könyvesboltunkban kedvezményesen, internetes megrendelés nélkül személyesen megvásárolható!
Régi ár: 6800 Ft
Ár: 5440 Ft
:

Oláh János

 Tizenöt éve jelent meg a szerző háromkötetes, Környezetgazdálkodás című munkája, amely
nem volt könnyen tanítható, tanulható és számon kérhető. Inkább enciklopédia volt a szó eredeti ógörög értelmében. Az ógörög és hegeli eszméket követve a terület teljességének bemutatására és oktatására vállalkozottmint általános környezetgazdálkodási tankönyv. 

Minden alaptudást tartalmazott, amit a tíz erőforrás-fogyasztó gazdasági ágazatban bármely környezetgazdálkodó szakember felhasználhatott. A környezettel gazdálkodó, nyersanyagból eladható árut formázó tudatos emberi kéz teljes tevékenységét sűrítette gondolatmintákba a szubatomi részecskéktől az eszmeáramlásokig. Szükségszerűen, mert anyagmozgató kezünket agyunk eszmeáramai irányítják. Egységes paradigmába foglalta a természet és az eszmeáramokkal vezérelt társadalom anyagcsere-folyamatait, mert a környezetgazdálkodás nem más, mint az anyaggal való gazdálkodás.

A korábbi környezetgazdálkodási tankönyvek termelési technológiákra és eljárásokra koncentráltak. Legfeljebb a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyom eufemisztikus, mellébeszélő jelszavait ragozták. Bele se mertek fogni a konzumidióta eszméket áramoltató liberális filozófiák és ideológiák elemzésébe, holott az anyagenergiát formázó kezünket, a technológiafejlesztő mérnököket és fogyasztási kultúránkat az eszmealkotók és ideológiaterjesztők mozgatják, formálják és irányítják. A teljességre törekvő vállalkozás sikerét és hasznát végül az enciklopédia funkció biztosította. A nagyon részletes tartalomjegyzékkel ellátott terjedelmes kötetek több száz hallgató és környezetgazdász szakember könyvespolcain megtalálhatók. Szükség szerint fellapozhatók.

    A most megjelenő, ugyanazt a tartalmat egy kötetbe foglaló enciklopédia is remélhetően sokakat fog vonzani.

Termék címkék