Close
Hírlevél
Email:

Kép Kollár Zsolt: Szent László testamentuma

Kollár Zsolt: Szent László testamentuma

Borítóterv: Őri Kiss István
Borító: kemény táblás
Méret: A/5, 516 oldal
ISBN: 978-963-514-051-0
Kiadás éve: 2020
Régi ár: 3400 Ft
Ár: 2720 Ft
:

Szent László uralkodásának legutolsó, egyben legnagyobb próbatétele utódjának kiválasztása volt. Fogadott fiaiban, Könyves Kálmánban és Álmosban az erő a bölcsességgel, a hit az ambícióval vívtak könyörtelen harcot a trónért. Felettük pedig ott magaslott a dicső király példája, kinek fénye árnyékként vetült jövőjükre.

A testvérek önmagukkal és ellenségeikkel vívott harca során bepillantást nyerhetünk a XI. század végi királyság mindennapjaiba. A dörgölődző urak és a vallás sérthetetlensége mögé bújó, de többnyire csak saját gyarapodásukat szem előtt tartó egyházfik sorsa egybefonódik a szegénységéből és tudatlanságából kitörni vágyó fiú, Sebő felnőtté válásával. Sebő, aki az igaz szerelem által megleli az igaz hitet, ami megtanítja a sosem feledhető igazságra: csak por és hamu vagyunk.

Történelmünk e kiragadott pillanata magában hordozza népünk örök átkát, az önmaga ellen forduló magyart, ahol testvér testvérnek farkasa. A pillanat, amely elénk tárja az ember legádázabb ellenségét, önnön lelkét, ahol a fény könnyen sötétséggé, a sötét irgalmas lánggá válhat.