Close
Hírlevél
Email:

Kép Bernhard Meuser: Szabad szerelem. Az új nemi erkölcsről

Bernhard Meuser: Szabad szerelem. Az új nemi erkölcsről

Fordította: Sallai Gábor
Borítóterv: Őri Kiss István
A/5, 412 oldal
Borító: kartonált
ISBN: 978-963-514-112-8
Kiadás éve: 2021
Régi ár: 3600 Ft
Ár: 2880 Ft
:

Ha a szeretet a legnagyobb érték, akkor olyan emberi kultúra megteremtésén kell dolgoznunk, amely a visszaélés minden formájától megóvja. 

Olyan, mintha a szerelemről szőtt romantikus elképzelések a szemünk láttára foszlanának szét. Nyilvánvalóan nehéz ma a gyönyört és a szexualitást a jó élet részévé tenni. Sokakat megtört az élet, és sikertelen kapcsolataik sebeit hordozzák magukban. A MeToo jelenség megmutatta, hogy az erőszak a legmélyebb kapcsolatainkba is behatolt.
Az egyházak lényegüknél fogva erkölcsi tekintélyek, különben saját létjogosultságukat ássák alá. Soha nem látott mértékben játszották el a hitelüket. A visszaélés a malomkő a nyakukban, amely a mélybe rántja őket. A világszerte tapasztalható antropológiai válság közepette, ahol éppen az evangélium hirdetőinek kellene irányt mutatniuk, tehetetlenül állnak. Mondanivalójuk a szerelemről és a szexről nem meggyőző.


Hogy milyen lehet a valóban új nemi erkölcs, arról ebben a könyvben olvashatunk. Olyan ember írta, aki az egyházon belül szenvedett bántalmazást, és mégsem vesztette el a hitét sem az emberekben, sem a szerelemben, sem Istenben.