Close
Hírlevél
Email:

Kép Somogyi Ferenc: A hitványság kora

Somogyi Ferenc: A hitványság kora

A globalokrata libertinus technotársadalmak végnapjai
Borítóterv: Őri Kiss István
Borító: papírkötés
Oldalszám: 416
ISBN: 978 963 514 125 8
Kiadás éve: 2022
Régi ár: 4200 Ft
Ár: 3360 Ft
:

A globalokrata libertinus technotársadalmak végnapjai és a helyi közösségek újjászületése

Azt hiszem tehát, hogy az a fajta elnyomás, amely a demokratikus népeket fenyegeti, semmi eddigihez nem fogható; kortársaink nem találnának hasonlót az emlékeik között. Magam is hiába keresem a kifejezést, mely pontosan jelölné, s visszaadná a róla kialakult gondolataimat; e régi szavak, mint zsarnokság és önkényuralom, egyáltalán nem illenek rá. A jelenség új, meg kell hát próbálni pontosan leírni, hiszen megnevezni nem tudhatom.

A. De Tocqueville (1835–1840): Az amerikai demokrácia

A közgazdaságtan elveiből nem vezethető le hibátlanul az, hogy a felvilágosult magánérdek mindig a társadalmi érdeknek megfelelően működik. Az sem igaz, hogy a magánérdek általában véve felvilágosult; gyakran az egyének, akik elkülönítetten cselekszenek, túl gyengék és tudatlanok, hogy saját érdekeiket érvényre juttassák. A tapasztalat nem támasztja alá, hogy társadalmi egységekbe tömörült egyének mindig kevésbé világosan látnának, mint amikor elkülönülten cselekszenek.

J. M. Keynes (1926): A laissez faire vége

Valakinek, valakiknek ki kell merészkedni a körön kívülre, és be kell mutatni, hogy az elevenen való megnyúzás elviselhető.  

 Csurka István (1996): A különélés

 

Minden generációnak tudnia kell, hogy a szabadság létezik. De a szabadság nem azt jelenti, hogy azt gondolsz és teszel, amit akarsz, hanem azt, hogy képességedből és háborgó lelkedből mennyi jót váltasz valóra.

 Jim Caviezel eredeti gondolatának némileg módosított voltozata

youtuble.com/watch?v=XRNHfVEbESs (2018)