Close
Hírlevél
Email:

Kép Samil Igyiatullin: Az ubir

Samil Igyiatullin: Az ubir


Borítóterv: Őri Kiss István
Oldalszám: 432 p.
Borító: B5, kemény táblás
ISBN: 978-963-514-162-3
Kiadás éve: 2022
Régi ár: 4500 Ft
Ár: 3600 Ft
:

Az UBIR (uvir, mjackaj) – vérszomjas démon a türk mitológiában.

Az Olvasó nemcsak misztikus, elbűvölő és magával ragadó thrillert, hanem a maga nemében egyedülálló, sajátos, félelmetes regényt tart a kezében. Nehezen találni ehhez hasonló könyvet, amely egyszerre intellektuális, egy egzotikus népi hiedelemvilágot hitelesen bemutató  mestermű, izgalmas fantasy, felnőtteknek szóló rémmese, ugyanakkor tinédzsereknek ajánlható, szórakoztató olvasmány is. 

A tizennégy éves Nailt és húgát szörnyű borzalom támadja meg, az ubir. Menekülni kényszerülnek, menedéket keresni a rosszindulatú emberek és a halálosztó nem-emberek elől. Meg kell tanulniuk, mit jelent hűnek lenni ígéretekhez, tettekhez és nemzeti hagyományokhoz. Harcolniuk kell önmagukért, családjukért, barátaikért, ismerőseikért. Hiszik, hogy egyszer majd megszűnik a fájdalom, a szenvedés, eljön a segítség, és többé nem hal meg senki sem. Hiszen a gyerekek annyira naivak…

A tatár származású, de oroszul író szerző szavai szerint AZ UBIR az életről és a halálról szól, arról, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy az egyik ne forduljon át a másikba. Mégpedig nem csak átvitt értelemben, hanem itt és most, szó szerint is.