Close
Hírlevél
Email:

Kép Ziegler: A szégyen birodalma

Ziegler: A szégyen birodalma

Fordító: Jakabffy Imre
Borítóterv: Zsengellér Milkós
Oldalszám: 283 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978 963 662 274 9
Kiadás éve: 2009
Régi ár: 3500 Ft
Ár: 2800 Ft
:

Jean Ziegler

Fordító: Jakabffy Imre

Az éhezés és az adósság révén globalizálódott kapitalizmusban sok választás nincsen. Vagy emberként viselkedik a kozmokrata, és birodalma felbomlik, vagy kegyetlen, cinikus ragadozóként működik, és beruházásainak megtérülési mutatói növekedésnek indulnak, nyeresége nő, lába alatt pedig tovább gyarapodnak a tömegsírok.

Magyarországon Jean Ziegler nevét a Vizsgálat egy minden gyanú felett álló ország ügyében című pamflet kapcsán ismerhettük meg.
Ebben a könyvben Ziegler saját tapasztalatainak lenyűgöző elbeszélését ötvözi a felvilágosodásból merített eszmékkel, s ráébreszt arra, hogy ma a világ újrafeudalizálása folyik. Az új „földesurak” a nagy transzkontinentális társaságok kozmokratái, akik módszeresen fosztják ki a déli félteke népeit. Ehhez két tömegpusztító fegyvert alkalmaznak: a hitelezést és az éheztetést. Az eladósodott állam lemond szuverenitásáról; az ebből következő éhség miatt agonizáló népek pedig lemondanak szabadságukról. Így hozzák létre alattomosan a kozmokraták bolygónkon a szégyen birodalmát.