Close
Hírlevél
Email:

Kép Bernanos: Bűntett

Bernanos: Bűntett

Fordító: Tompa Mária
Oldalszám: 150 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978 963 913 711 0
Kiadás éve: 1998

Az Apály utcai könyvesboltunkban személyesen megvásárolható a könyv kedvezménnyel, internetes rendelés nélkül.
Régi ár: 980 Ft
Ár: 785 Ft
:

Fordító: Tompa Mária 

Georges Bernanos (1888-1948) francia katolikus író, a Francia Tudományos Akadémia tagja nem ismeretlen a magyar olvasóközönség előtt. „A Sátán árnyékában” és az „Egy falusi plébános naplója” című regénye magyarul is sikert aratott és ismertté tette a nevét.

A „Bűntett” sokkal több mint egy gyilkos és gyilkosságok története. A gyilkosság itt csak szimbolikus jelentőségű. A regény főszereplője lelki kényszer hatására két gyilkosságot is elkövet. A környék lakóiban, a történet tanúiban felgomolygó zavar, tanácstalanság, a haláleseteken érzett fájdalom, a „Gonosz” misztikus ereje szimbolikusan átélteti a mai olvasóival is az önkényes gyilkosság, mindenféle terrorcselekedet szörnyű érthetetlenségét.
Bernanos regényeit az a meghatározó élmény motiválja, hogy rádöbbent a Rossz természetfölötti összefüggésére és a modern világ tragikumára, mely ezt nem veszi észre, és természetes eszközökkel akar ellene küzdeni. Pedig aki nem a Szeretet és az Irgalom természetfölötti vértezetében közeledik hozzá, aki csak földi igazságot akar szolgáltatni, azt a Rossz felfalja vagy kétségbeesésbe sodorja.