Close
Hírlevél
Email:

Kép Modor Ádám - Célkeresztben Krassó

Modor Ádám - Célkeresztben Krassó

Szerző: Modor Ádám:
Oldalszám: 358 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978-963-662-003-5
Kiadás éve: 2006
Régi ár: 3960 Ft
Ár: 3170 Ft
:

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára készült el ez a könyv. Nincs már közöttünk, nem mondhatja el emlékeit kissé raccsoló, hadaró hangján a médián keresztül Krassó György. Immár 15 éve eltávozott közülünk. de emléke, mozgalmas és küzdelmekkel teli élete, példája máig meghatározó néhányunk számára, akik '56 világtörténelmi jelentőségét és a szabadságharcot követő kegyetlen megtorlást az ő mindig emelt fővel kimondott szavaiból ismertük meg. Rendíthetetlen figyelme, metsző éleslátása, hajlíthatatlan hűsége 1956 forradalmához és szabadságharcához köti örökre a nevét.

E kötet összeállításával a szerkesztő és a kiadó szándéka szerint az élő Krassó Györgyöt, a halhatatlan és legyőzhetetlen szellemet szeretné a nyomdafesték korszerűtlen segítségével az érdeklődő olvasó elé varázsolni. A kötetet az 1995-ben elhunyt Szalay Lajos grafikus művész 1956-os rajzaival illusztráltuk.

Ez a könyv Krassóról és Krassótól közöl írásokat, fotókat, dokumentumokat. Az összeállítással azt a célt szeretnénk szolgálni, hogy, akik szerették és ismerték és azok is, akik hírből sem hallottak Krassó Györgyről, e kötetből pontosabb képet kapjanak életéről, küzdelmeiről és megláthassák az elnyomás és korlátozás minden formája ellen lázadó szellem és az őt körül ölelő hálózat mindhalálig tartó párviadalát.ELFOGYOTT!