Close
Hírlevél
Email:

Kép  Henri Boulad S.J. - A szentlélek ezer arca II. ELFOGYOTT

Henri Boulad S.J. - A szentlélek ezer arca II. ELFOGYOTT

Eredeti cím: Die Tausend Gesichter des Geistes
Fordító: Révész M. Magdolna
Borítóterv: Bernadette Szabo
Oldalszám: 233 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978-963-751-058-3
Kiadás éve: 2005
Régi ár: 3200 Ft
Ár: 2560 Ft

Henri Boulad 1931-ben született Alexandriában. Teológiai, filozófiai, pszichológiai, szociológiai tanulmányait Libanonban, Párizsban és az Egyesült Államokban végezte. Tizenhat éves kora óta tagja a Jézus Társaságnak.
Jelen könyv az egyiptomi jezsuita Henri Bouladnak a Szentlélek megnyilvánulásáról, a Szentháromságban és a teremtésben betöltött szerepéről szóló előadásait tartalmazza. A kétkötetes mű első kötete a teremtés dinamikájával, istengyermeki mivoltunkkal, az inspiráció és az intuíció jelenségével, a szeretet bensőségességével és a bennünk imádkozó lélekkel foglalkozik. Ezekben a fejezetekben szenvedélyesen buzdít a mindenki számára hozzáférhető misztikára, az Isten jelenlétének tudatában töltött életre. Az előkészületben levő második kötet témái a megismerés, a nyelv, a természet, tudatszintünk fejlődése és az idő fölötti prófétaság.
Pater Boulad példamutatóan egyesíti a szemlélődő életmódot a szociális elkötelezettséggel. Menekülttáborokat, lepratelepeket szervez, tanít, prédikál, és évente egyszer – húsvét és pünkösd között – eljön egy hónapra Európába, hogy megtartsa hagyományos vándor-előadásait. 1997-ben Magyarországon is járt, és a közeljövőben újra várható a látogatása. Eddig tizenkét könyve jelent meg magyarul.


ELFOGYOTT!!!!

Termék címkék
vallás (252)
,