Close
Hírlevél
Email:

Kép Hernádi László Mihály - Színe és fonákja

Hernádi László Mihály - Színe és fonákja

Alcím: Avagy majdnem végzetes játék a rákkal
Borítóterv: Vaisz György
Oldalszám: 398 p.
Borító: papírkötés
ISBN: 978-963-956-885-6
Kiadás éve: 2004
Régi ár: 2900 Ft
Ár: 2320 Ft
:

Kassán születtem 1944. augusztus 15-én. Azóta velem mindig történt valami. Jó és rossz dolgok záporoztak rám szüntelen, hogy idővel összesűrűsödjenek az életemmé. Oszt ilyen lett. A rám szabott méretes pofonok és övön aluli ütések mellé, ha számuk maguktól gyérült volna, azonnal magam provokáltam újabbakat a sorsomtól. Ezeket szedtem csokorba, és adom tudtára mindenkinek, „az kiket érint és az kiket érdekel”.
Dr. Hernádi László Mihály
A gyilkos kór sokszor a legváratlanabb pillanatban csap le ránk, amikor úgy érezzük éppen, hogy minden rendben van. Nem merjük nevén sem nevezni. Aztán először az ijedtség, majd az aggodalom vesz erőt rajtunk. Az évtizedek múlásával egyre többet találkozunk ezekkel az érzésekkel. Hernádi László Mihály könyve megtanít bennünket a szívszorító napok épeszű megélésére, külső szemlélőként éppúgy, mint személyes átélőként.

A könyvtárosi szakmunkák hosszú sorát maga mögött tudó szerző első szépirodalmi munkája a memoárirodalom műfajának legjobbjai közé tartozik, amelyet magas szintű stílusérzékével, érzékeny, optimista, legtöbbször derűvel fűszerezett látásmódjával ér el.

A kötet súlyos fő témája ellenére, rendkívül szórakoztató és olvasmányos, „lehetetlen” művel gazdagodtunk.