Close
Hírlevél
Email:

Kép Csúcs László - PÉNZ ÉS MÉDIA

Csúcs László - PÉNZ ÉS MÉDIA

Szerző: Csúcs László
Borító: papírkötés
Oldalszám: 390 p.
ISBN: 978-963-662-683-9
Kiadás éve: 2014
Régi ár: 3200 Ft
Ár: 2560 Ft
:

A rendszerváltoztatás időszakát viharos körülmények és szokatlan feladatok ellátásával éltem meg.
Tapasztalataim nyilvánosságra hozatalával hosszú évekig nem foglalkoztam, mert úgy véltem, hogy a történteket jobb elfelejteni, mint felidézésükkel újból átélni azokat.
Am amikor azzal szembesültem, hogy mai gondjaink jelentős része a súlyosan elhibázott rendszerváltásunk egyes történéseire, vagy még inkább mulasztásaira vezethető vissza, elhatároztam, hogy felejtésre késztető hallgatásomat feladom.
Ezért hát Pénz és média címmel megírtam visszaemlékezésemet. Ebben a könyvben a rendszerváltozást megelőző, majd az azt megalapozó némely pénzügyi visszásság és rádiós szerepvállalásom ismertetésével foglalkozom. Persze nem a teljesség igényével, de a kiemelésre érdemesnek talált intézkedések és mulasztások olyan összefüggésekre mutatnak rá, melyek egyfelől tanulságosak, másfelől talán jelen helyzetünkben is hasznosíthatóak.
ÍRÁSOM HIÁNYPÓTLÓ: abban az értelemben mindenképpen, hogy erről az időszakról túlsúlyban csak a balliberális szemléletű leírás van forgalomban. Az ellenpontként bemutatott tények és események az eddig ismertektől jelentősen eltérő megvilágításba helyezik közelmúltunkat. Hitelességét erősíti, hogy az esetenként még ma is indulatosnak vélt megnyilvánulásomat – szakmai körökben – ismert, de már elfeledett vagy a nyilvánosságig soha el nem jutott dokumentumokkal igyekszem alátámasztani.